2 maart
Blijf op de hoogte en volg Rokus
04 Maart 2019 | Argentinië, El Calafate
We beginnen de dag met wij tweeën, twee gidsen en 2 auto's en eindigden de dag met een volle boot.
Na een super ontbijtbuffet stonden we keurig om 10.30 uur klaar om te worden opgepikt voor het tweede deel van onze reis door de Andes. En zoals normaal is was de gids keurig op tijd. Een beetje raar was wel, dat we de enige twee passagiers waren in een bus waar 20 mensen in passen. Samen met een gids en chauffeur. Het wordt nog beter. Onze koffers zaten in een tweede auto. Een uit de kluiten gewassen pickup truck. Over een soort van gravelweg ging het stapvoets op pad om na 300 meter voor het eerst te stoppen.
We moeten de grens van Chili naar Argentinie over, het is welliswaar nog niet de echte
grens. Er is wel een klein probleem want er is geen douanier te vinden. Uit het ernaast gelegen postkantoor komt iemand (die zich even van postbeamte tot douanier heeft getransformeerd?) naar het kantoortje en geeft twee stempels in ons paspoort. We kunnen weer verder. We rijden door een soort van niemansland, onze gidsen weten niet precies waar de echte grens nu eigenlijk is. Later die rit worden we bij een fotomomentje gewezen op een grenspaal die driekwart verscholen in het bos staat. Dat zal dus de daadwerkelijke grens wel zijn. Na bijna 2 uur hobbelen komen we dan daadwerkelijk bij de Argentijnse grens aan. Ook hier absolute rust. Het douane personeel moet nog per boot worden ingevaren. Dertig minuten later is de boot er en na wat vieren en vijven mogen we Argentinië in. Grappig is nog te vermelden dat de koffers nog met de hand worden gecontroleerd.
De rest van de dag zijn we al hoppend tussen boot en bus bij onze eindbestemming van vandaag, Bariloche, gekomen. De accomodatie is het kleinste van de reis tot nu toe. Tis een beetje behelpen maar alles went.
04 Maart 2019 - 18:01
Jan:
Ach, 2 mensen in een bus voor 20 is beter dan met 20 man in een auto die voor 2 is bedoeld, ik bedoel maar.
Allebei een stoeltje bij het raam? -
05 Maart 2019 - 08:24
Ingeborg:
In alle opzichten veel ruimte.
Het lijkt mij fantastisch om zo door de bergen te rijden. Xx