1 maart
Blijf op de hoogte en volg Rokus
02 Maart 2019 | Argentinië, El Calafate
Langzaam maar zeker komt er ook aan deze reis een einde, nog 7 vakantiedagen waarin 4 vliegreizen (in twee reisdagen) zijn geboekt. Tijdens het samenstellen van de reis leek het allemaal wel te behappen maar nu het dichterbij komt........
Maar eerst nog even vandaag. We hebben als laatste grote excursie een boottocht dwars door het Andes gebergte en het is weer fabuleus qua uitzichten en zo.
En ook wat de organisatie betreft is het ongekend hoe alles is geregeld. Koffers die worden opgehaald en die je vervolgens pas weer ziet in je volgende hotelkamer. Hulde, maar we zullen er wel goed voor betaald hebben.
We zitten in het gehucht Peulla, 120 inwoners , postkantoor, school, grensovergang naar Argentinië, begraafplaats, waterval, tokkelbaan en een enorm hotel waar zeker 117 van de 120 inwoners werken. Niet dat het druk is in het hotel, als 25% van de kamers bezet zijn is het veel.
Morgen verlaten we Chili en gaan we voor de laatste week Argentië in. Onze eerste stop is Bariloche, de plaats van onze koning een stulpje heeft. En ook de plaats waar Jozef Mengele zijn rijbewijs in 1949 heeft gehaald.
P.S. Er zijn geen cijfers bekend over het aantal verkeersdoden na 1949
02 Maart 2019 - 09:24