22 februari
Blijf op de hoogte en volg Rokus
23 Februari 2019 | Argentinië, El Calafate
Om 4 uur 's ochtends vielen met luid geraas de ankerkettingen in het water, wat betekende, dat aan onze 1400 km lange fjordentocht met de Evangelistas een einde was gekomen. De laatste twee uur aan boord van het schip stond in schril contrast met de voorgaande 82 uur, die super relaxt waren verlopen. We werden van hut naar her gestuurd. In no time stond iedereen klaar om te ontschepen, waarbij automobilisten en fietsers voorrang kregen. Opeens bleken wij daar ook bij te horen, dankzij onze privé-chauffeur, die al op ons stond te wachten en in 3 uur tijd naar Quilquico (een woord dat je niet eens met scrabble kunt maken....) op Chiloé bracht door een heel ander landschap dan we tot nu toe van Chili hadden gezien: sterk glooiend en bebost. We zitten nu in een hotel, waar de kamerprijs per nacht zo hoog is, dat we er een week van in Turkije zouden kunnen zitten. Voor het eten was er tijd voor een kleine wandeling in de omgeving van het hotel, die ons door een stukje "regenwoud" voerde, waar bramen en bamboe gebroederlijk naast elkaar groeien. Morgen bestormen een volgend stukje eiland.