11 februari
Blijf op de hoogte en volg Rokus
15 Februari 2019 | Argentinië, El Calafate
Zoals gister vermeld verkassen we vandaag naar Chili. In een soort van luxe bus waar entertaiment, koffie, thee, airco, en toilet zou moeten zijn. Maar nada koffie, thee en entertainment. Airconditioning was er wel, 50 cm achter ons hoofd. Als ik al niet doof was dan nu zeker. WAT MAAKTE DAT DING EEN HERRIE. Na 4 uur was er een stop bij de Argentijnse grens wat ongeveer 30 minuten duurde. 5 Minuten later was de grens naar Chili, waar naast het ophalen van een stempel ook alle begage uit de bus moest worden gehaald. En natuurlijk moest alles ook weer de bus ingeladen worden. Ik ben helemaal om qua Europa. Geen gedoe met grenzen, om over gedoe met valuta maar niet te spreken.
Bij Puerto Natales werden we opgehaald door gidsen van het ECO kamp die ons naar een veredelde camping brachten. Dit klinkt negatief maar is eigenlijk best wel leuk. Onze tent lijkt op een Hobbithol: rond met een heel laag deurtje. Na heerlijk avondeten met wat wijn was het goed slapen. Jammer genoeg niet heel lang want morgen mogen we weer om 5:30 uur op. (ik moet bij het boeken eens beter op gaan letten).