18 januari 2018
Blijf op de hoogte en volg Rokus
18 Februari 2018 | Spanje, Valencia
Parijs heeft de Eiffeltoren, Londen de Big Ben, Barcelona de Sagrada Familia, New York het vrijheidsbeeld, maar wat heeft Valencia? Euh......het wil me na 24 uur Valencia nog niet te binnen schieten. Het is wel een vriendelijke stad met bijzonder fraaie gebouwen en ongelooflijk veel barretjes en restaurants. Wat we vandaag gedaan hebben? Na heerlijk ontbijt (onspaans) zijn we te voet de stad ingetrokken. De stad is zo als veel belangrijke steden door een rivier in tweeen gesplitst. Het bijzondere in Valencia is dat de rivier in kwestie ( De Turia) droog is gelegd en dat er nu als gevolg daarvan een kilometers lang park door de stad loopt. Wij zitten aan 'de zuid' kant van de rivier en moeten dus via de bruggen die er nog steeds liggen naar het oude centrum.
We zijn zonder een duidelijk plan de stad ingewandeld en hebben de oude markthal bekeken en voor de poorten van de katadraal gestaan die hoe curieus op zondag dicht blijkt te zijn. Morgen nog maar eens kijken.
Vanavond maar eens plannen maken voor morgen.
19 Februari 2018 - 06:39
Ingeborg:
Valencia heeft dan weliswaar geen groot mooi gebouw maar ik vind het park in de rivierbedding wel speciaal. -
19 Februari 2018 - 07:45
Henkie:
Veel plezier daar in Valencia; maak gepast gebruik van de vele barretjes en restaurants!
Hoe komt het overigens dat deze februari-reis volgens iemand (?) in januari 2018 valt?