Donderdag 16 juni
Blijf op de hoogte en volg Rokus
16 Juni 2016 | Oostenrijk, Maurach
Zelf heb ik ook een aardig buikje, ben doof en er groeit haar in en uit mijn neus. Dus heb ik recht van spreken om over de andere gasten te oordelen. Laten we beginnen met het feit dat de meeste gasten nog ouder zijn dan ik en ze allemaal vriendelijk "gute Morgen" zeggen bij het ontbijt. Qua volume zitten wij onder het gemiddelde en we bewegen ook nog een stuk beter. En iedereen is gek op vastigheden: zelfde tafeltje bij het ontbijt en daarna een sigaret in de tuin. Verder is 90% van de gasten continu verdwaald in het hotel en moet het steunend en tastend tegen de muur de weg naar de kamer zoeken. Eenmaal daar aangekomen is het dan weer tijd om naar de volgende maaltijd te schuifelen.
Vandaag dan. We zijn vandaag met de boot een tochtje over de Achensee wezen maken. En dat is vooral heel relaxed. Vervolgens met een kabelbaantje vanuit Pertisau de berg op. Voordat we onze wandeling op de berg beginnen nemen we nog een pretzel. Het terras bij deze tent zit al aardig vol. Dit lijkt een loze zin maar zes kwartier later is het terras verlaten en is veranderd in een hoopje stoelen en omgewaaide parasols. Het waaide al behoorlijk, maar tijdens onze wandeling werden de windstoten steeds heviger en blijkbaar was één van deze windstoten de oorzaak van de catastrofe op het terras. Toen we toch nog op het vernielde terras een appelsap namen werden we erop gewezen dat we er op eigen risico plaats namen. Bij terugkomst in het dal bleek de wind ook daar flink huisgehouden te hebben. Nog maar even op een terrasje plaats genomen en vervolgens de terugreis naar het hotel aanvaard. Maar niet voordat we nog een kerstbal voor onze kerstboom "editie 2016" hebben aangeschaft.
16 Juni 2016 - 23:56
Ingeborg:
Jullie zijn dus niet weggewaaid, goed zo beide benen op de grond.
Ik ben benieuwd naar de kesrtbal