29 oktober
Blijf op de hoogte en volg Rokus
31 Oktober 2021 | Portugal, Lissabon
Na het ontbijt hebben we eerst een bezoek gebracht aan het Museu National do Azulejo, het tegeltjes-museum in het Nederlands. Tegels zijn hier een ding. Overal kom je de fraaiste tegels tegen. Geef een Portugees je oude badkamertegels en hij maakt er een kunstwerk van. Na koffie met gebak weer naar buiten gegaan, om op een bankje onze zelf meegebrachte boterhammen op te eten. Toen op pad naar Museu da Agua. Een heel ander genre. In dit museum is de geschiedenis van het watermanagement in Lissabon te zien. Sinds eind 18e eeuw werd er via een kilometers lang aquaduct water naar de stad aangevoerd. Blikvanger in het museum waren de 4 stoompompen, die het water vanaf de 19e eeuw doorgaven naar de stad. Toen we uitgekeken waren zijn we geocachend weer een stuk richting centrum gelopen, wat ons 25.000 stappen op de stappenteller en zeven coaches heeft opgeleverd. De regen (ja, ja, die hadden we nog niet gehad) heeft ons de metro ingejaagd voor het laatste stuk naar het hotel.
Het diner hebben we beperkt tot een in de buurtsuper aangeschafte maaltijdsalade met wat knoflookbrood. Het weer is vandaag dan definitief slechter geworden. Van tijd tot tijd valt er regen en ik heb zelfs mijn lange broek aangetrokken. Het is wat het is.