Praag eind
Blijf op de hoogte en volg Rokus
21 September 2019 | Tsjechische Republiek, Praag
Zoals iedere stedentrip moeten we ook nu weer wat losse eindjes wegwerken. Eigenlijk is het ditmaal meer een dik stuk touw met de naam "de Praagse burcht" We gaan nu wel met de tram. We hebben de afgelopen week genoeg gelopen. Bovendien heeft Praag een uitstekend openbaar vervoer netwerk. De burcht bestaat uit verschillende gebouwen met vaak een godsdienstige achtergrond en als je de grote hoeveelheid mensen in Efteling- achtige rijen ziet staan om binnen te komen dan gaat het zo slecht nog niet met de kerk. Krom door de bocht gezegd, hoe ouder het gebouw hoe meer bezoek. Nadat we 3 uur later weer afgedaald waren tot stadsniveau hebben we een bezoek gebracht aan een muur die ter ere van John Lennon was beschilderd. Ik heb geen idee of hij ooit in Praag is geweeest maar het idee en de uitvoering waren leuk. Na een korte stoopp met een halve liter pivo zijn we als slotstuk naar de wijk Vysehrad gegaan. Een fraaie wijk voor de gegoede Praagse inwoner. Ondanks het gebruik van het openbaar vervoer hadden we meer dan 23000 stappen gelopen.
En dan nu de "korte eindafrekening." Het hotel was zonder dat het overliep aan luxe oke. Praag is niet meer de goedkope stad die het van horen zeggen was. We zijn er 5 hele dagen geweest en hebben ons niet verveeld.
21 September 2019 - 23:54
Jan:
Dus hoe meer jullie je laten vervoeren, hoe meer stappen jullie moeten gaan zetten. Dan doe je ergens toch iets verkeerd. Misschien ook voor de terug weg dat vervoer gebruiken in plaats van te gaan terug lopen.
En nu terug met de trein of ga je lopen, het is tenslotte een weer terug gaan en op de heenweg heb je er al ingezeten.