19 augustus 2018
Blijf op de hoogte en volg Rokus
19 Augustus 2018 | Ierland, Tralee
Nog even over gister. Na de parade hebben we ook nog genoten van een groots vuurwerk. Wat een leuk festival is dit! En te bedenken dat het tot dinsdag doorgaat.
Vandaag zijn we begonnen met een 5km lange/korte wandeling naar de grootste molen in Europa waar we een alleraardigste rondleiding kregen. Ter plekke was ook nog een tentoonstelling over de grote emigratie van Ieren naar Amerika in verband met de mislukte aardappeloogst van 1845 en 1846. De Ieren geven als er iets fout gaat dat nog graag aan als mogelijke oorzaak. De rest van de dag hebben we ons ondergedompeld in het festival. Wat een leuke anderhalve dag hebben we hier gehad.
Morgen gaan we voor drie dagen naar Dublin, onze laatste stop.
20 Augustus 2018 - 10:32
Harm:
De Schiedamse molens zijn de hoogste klassieke windmolens TER WERELD. Er zijn zes molens overgebleven van de twintig die ooit in het oude Schiedam stonden. De molens werden ingezet als brandersmolens, en maalden gemout graan voor de branders, die moutwijn stookten voor de jeneverindustrie. -
20 Augustus 2018 - 10:37
Harm:
En volleges mijn leg Uropa toch ech in de wereld, dus hoe ken dat?! -
20 Augustus 2018 - 10:38
Harm:
En hopelijk is hier de aardappeloogst niet volledig mislukt, want ik wil echt niet naar Murica aka Trumpistan!!! -
20 Augustus 2018 - 10:44
Harm:
En jammer dat jullie Limerick niet aandoen. Ik had er al meerdere klaarstaan...