16 augustus
Blijf op de hoogte en volg Rokus
16 Augustus 2018 | Ierland, Dingle
Wij behoren dit jaar tot de minderheid van de Nederlanders die niet dagelijks temperaturen van 25 graden of meer gehad hebben in hun vakantie. Zelfs de 20 graden gaat niet lukken.
Maar ondanks voorgaande zijn we vandaag op pad gegaan om een stuk(je) van de "Dingle Way" te lopen. De hele route is in totaal 179 km en daarvan hebben wij er toch wel zeker 9 gelopen. Dat lijkt niet zoveel maar het terrein (een dikke laag modder om doorheen te moeten ploeteren en nog flink heuvelachtig ook) en onze leeftijd maakten het geheel toch nog wel tot een behoorlijke inspanning. De derde vertragende factor was de enorme hoeveelheid bramen die aan beide kanten van de weg groeide. De rest van de dag hebben we doorgebracht met dingetjes. Na alle dingetjes waaronder 3 anzichtkaarten en twee halve pints of Guinness maar weer eens buiten de deur gegeten. Zo kwamen we vandaag toch nog aan de 20253 stappen. Morgen de laatste dag in Dingle en het zal van het weer afhangen wat we gaan doen.