14 augustus 2018
Blijf op de hoogte en volg Rokus
14 Augustus 2018 | Ierland, Dingle
vandaag was op het nieuws dat Cork was uitgeroepen tot op 2 na vriendelijkste stad ter wereld. Ik weet niet meer wie de nummers 1 en 2 waren maar we hebben geen plannen om op grond van dit feit ze te gaan bezoeken. Als goede vijftiger kan iedereen vast de serie Falty Towers voor zich halen, en in het bijzonder de aflevering dat de eetzaal onbereikbaar gemaakt werd door een plots opduikende muur. Vanochtend had Hieta een zelfde ervaring van een plots geplaatste muur voor de dames toilet. Ivm verbouwing was deze plots onbereikbaar en de associatie met Falty Towers maakte me van oor tot oor glimlachen.
We vertrekken vandaag naar Dingle, een twee uur durende treinreis, gevolgd door een uur durende busreis. Een aantal dingen vielen onderweg op. Het landschap werd steeds mooier en het weer steeds slechter. Hoe Iers wil je het hebben. Dingle was een leuk vissersdorpje waar in de jaren 80 een dolfijn besloot er een soort Volendam van te maken door lekker in de havenmond te blijven bivakkeren. En alle vissers in het dorp bouwden hun boot om tot een soort van cruiseschip waarmee je tegen betaling van aardig wat euros naar het beestje kan gaan kijken. Dat breng mij op het idee om een koe in de Kuip te laten grazen en de mensen voor 26 euro naar de koe te laten kijken. Als er maar 5% van het aantal mensen die hier in Dingle naar een bejaarde dolfijn gaan kijken naar de Kuip komen hoor je mij niet klagen. Ik ben trouwens benieuwd wat hier met de economie gebeurt als onze dolfijn het loodje legt. Een koe is zo vervangen.
Maar verder over Dingle en de plannen voor de komende 3 dagen. Morgen gaan we met een gids een toer langs de kust maken. De rest is nog vaag en sterk afhankelijk van het weer. Nu horen we de wind rondom het huis waaien en voor morgenochtend is het nodige hemelwater besteld. We houden je op de hoogte.
15 Augustus 2018 - 05:46
Henkie:
:-) -
15 Augustus 2018 - 10:39
Harm:
Ik kan de lokale lekkernij van harte aanbevelen: de dingleberry. -
15 Augustus 2018 - 10:43
Harm:
Oh... ik bedoel niet de neef van de cranberry.