29 mai 2018
Blijf op de hoogte en volg Rokus
29 Mei 2018 | Duitsland, Berlijn
De laatste dag in Duitsland! Een dag vol hoogtepunten en dieptepunten. Na het ontbijt zijn we te voet naar het lokale bergbaantje vertrokken. Het is niet de hoogste, snelste of wat dan ook. Maar het is wel het gezelligste. Als we het gesprek met de medewerkster van het bergstation niet hadden afgekapt waren we bijna Duits staatsburger geworden. (als je 6 jaar legaal in Duitsland bent kan dat). Boven op de berg hebben we wat rondgewandeld en bij een uitspanning het meest belachelijke stuk gebak op in tijden. Het aantal calorieën dat erin zaten ontstijgt ieders voorstellingsvermogen. ..... maar het was wel lekker. De lunch hebben we maar even overgeslagen. Na de niet genoten lunch hebben we een bezoek aan de zoutmijn gebracht. Op een leuke speelse afwisselende manier werd uitgelegd hoe het winnen van het zout in zijn werk ging. Op het hoogtepunt van de excursie waren we 130 meter onder de grond! Eenmaal weer boven de grond zijn we nog naar een destilleerderij gegaan waar we voldoende geproefd hebben om zonder gêne wat fles(jes) aan te schaffen. En laat nu ook de kok een goede dag hebben: hethet eten was duidelijk beter dan de afgelopen dagen. Was het dan alleen maar top? Nee, want we hebben naar drie caches lopen zoeken en niks (0) kunnen vinden.
Tot slot morgen allemaal paspoort meenemen bij het lezen want we gaan voor het toetje van deze vakantie nog even naar Oostenrijk.
30 Mei 2018 - 01:38
Harm:
Zó bijzonder is dat Duitse staatsburgerschap helemaal niet. Ik kan me herinneren dat je het al kon verkrijgen in ruil voor je fiets. Maar de Schnapps ist in das Haus, begrijp ik en dat is goed nieuws! -
30 Mei 2018 - 05:55
Henkie:
Contradictio in terminus? " Op het hoogtepunt van de excursie waren we 130 meter onder de grond!"
Leuk! Lag jullie dieptepunt misschien op de top van een berg? Leuk!
Goede reis richting Oostenrijk ...