24 mei 2018
Blijf op de hoogte en volg Rokus
24 Mei 2018 | Duitsland, Berlijn
Dag 4 in Berlijn. Het is de laatste dag in Berlijn en dus de dag om de losse eindjes aan elkaar te knopen. Zo zijn we nóg een keer naar de 'herdenkingskerk'* geweest, die nu wel open was, en naar de overwinningszuil** waar we natuurlijk weer omhoog moesten. In de 4 dagen Berlijn hebben we zeker 1000 traptreden omhoog gelopen. En ja, ook weer omlaag natuurlijk. Nadat we bij een lokale bakker een broodje gezond hebben gescoord was het tijd voor een boottochtje over de rivier 'de Spree.'
De laatste uurtjes van de middag zijn we nog naar een biologische markt in een buitenwijk geweest. Een wijk met een enorm yuppen-met-kinderen gehalte. Daar hebben we ons laten verleiden tot een zoete-aardappel-patatje plus een Duits worstje met groente en aardappel salade. En tot slot nog een ijsje natuurlijk. Voor we weer naar het hotel terug keren hebben we bij de bio-super nog een fles wijn+ aangeschaft. Hoe bio de supermarkt is, blijkt als bij het afrekenen er biologischeboodschappenbalkjes op de band liggen. Vanavond de koffers weer inpakken onder het genot van een glaasje. Op naar deel 2 van de reis.
*Gedächtniskirche
**Siegessäule
24 Mei 2018 - 21:16
Nathalie:
Biologische boodschappenbalkjes? Zijn dat dan gewoon wortels ofzo? -
25 Mei 2018 - 00:22
Harm:
Voor mij klinkt het meer als de manier waarop de gezichten van de beruchte eco-terroristen Tau G. en Papri K. onherkenbaar werden gemaakt in een uitzending van "Opsporing Gezocht voor Criminele Groenten". Maar dat is persoonlijk natuurlijk... -
25 Mei 2018 - 15:06
Ingeborg: