malta 2 oktober
Blijf op de hoogte en volg Rokus
02 Oktober 2017 | Malta, Malta
We gaan met het openbaar vervoer omdat dat volgens de brochures hier zo goed geregeld is.
De halte is voor het hotel dus om 1100 uur staan we klaar om de bus te nemen. Om1110 kwam de eerste bus, die was helaas vol en dus namen we de volgende bus. En dat was de bus van 1120 1135 1145 1210 1220. In ongeveer een uur ben je vervolgens in Valletta. Dat blijkt best een leuke stad te zijn om te verkennen. We beginnen met een bezoek aan de St. John's Co-Cathedral, weer zo'n voorbeeld van een overdaad aan versieringen, waardoor wat écht aandacht verdient (mits gelovig)(een prachtig schilderij van Caravaggio) in het niet valt. Daarna raken we al snel van het toeristische centrum af en belanden we geocachend tussen de stadsmuur en de zee. Zeker zo leuk. Kris kras doorkruisen we vervolgens de stad en om 1800 uur staan we weer bij de bushale om terug naar het hotel te gaan. En ditmaal hadden we een bus die op geen enkel schema te vinden is. Maar ik heb het idee dat schema's hier geen prioriteit hebben.
03 Oktober 2017 - 07:27
Henkie:
En sinds wanneer is Stein van de strakke schema's?
Mocht je nóg eens leuk kris-kras een stad(je) doorkruisen, probeer er dan eens aan te denken dat mijn nicht(je) Irma golfballetjes spaart. Misschien ook een Malta-exemplaar verkrijgbaar?
Goede reis verder! -
03 Oktober 2017 - 16:40
Jan:
Zo, dat is goed om te weten, deze opmerkingen worden gelezen door Stein. En we zijn dus niet meer in Venlo. Dan heb ik een vraag voor Henkie. Spaart Irma golfballen van landen waar ze zelf een balletje heeft geslagen. Of spaart ze gewoon balletjes die mensen meenemen uit verre landen waarop dat land staat vermeld.