dag 11- 28 juni
Blijf op de hoogte en volg Rokus
29 Juni 2017 | Canada, Coquitlam
Regen in Jasper. Al een aantal dagen in de voorspellingen maar nu valt het dan echt. Om de drie minuten valt er wel een druppel. En hoewel er in de loop van de dag wel enige serieuze regen is gevallen zijn wij wel mooi droog gebleven.
Vandaag een korte excursie naar Dunster (met de trein) en terug naar Jasper (met een busje). De treinreis naar Dunster wat mooi, zonder echt in extase te raken. De weg van Dunster naar Jasper was meer om in extase te raken. We rijden door een gebied waar 'Memmonieten level 3' wonen. (Op Wikipedia kan je er meer over vinden). We waren nog maar net onderweg toen Hieta twee beren in de berm ontdekte, moeder en dochter die aan bermtoerisme deden. En toen we wat verder ook nog een moose en een elk zagen was de bucketlist van de big 5 van Canada bijna vol. Onderweg ook nog de Rearguardfalls gezien en natuurlijk Mount Robson ...... niet. De berg was geheel in nevels gehuld, zoals gebruikelijk op 344 dagen per jaar en was alleen op foto's in het informatie centrum te zien. Grappig is nog te vermelden dat niemand weet naar wie de berg vernoemd is.
Morgen gaan we 'lake hoppen'.
29 Juni 2017 - 11:58
Harm:
Het zijn meNNonieten! Van origine uit Nederland. MeMMonieten zijn waarschijnlijk vrouwelijke afstammelingen van Dolly Parton. En over DP gesproken, Rokus, you are my inspiration. ;-)