dag 8 &9 - 2t & 26 juni
Blijf op de hoogte en volg Rokus
27 Juni 2017 | Canada, Coquitlam
Twee dagen in een verslag. Het begint op Vancouver Island en eindigt heel veel later in Jasper. En daartussen zitten in chronologische volgorde een busrit naar de haven van Nanaimo, een overtocht naar Horseshoe bay, een bustocht naar het centrum van Vancouver, een wandeling van 20 minuten met koffer door een snikhete stad en een treinreis van 20 uur naar Jasper. En eigenlijk is alles gegaan zoals het hoort. De bus naar de haven van Nanaimo was weliswaar 8 minuten te vroeg en de airco van het busje lekte zo erg dat je op moest passen waar je ging zitten anders kreeg je een nat pak. De airco op de veerboot stond zo koud dat er zich ijsschotsen rond de boot begonnen te vormen. Daarentegen was de bustocht naar het centrum van de stad weer in een snikhete bus. En in de trein was het weer te koud. Klimaatbeheersing is hier nog wel een dingetje.
Een van de hoogtepunten van deze reis was op voorhand de treinreis van Vancouver naar Jasper: een rit van de westkust van Canada naar het centrum van de Rocky's. De trein bestaat uit 26 'bakken' wat gelijk staat aan 500 meter trein. Ze rijden niet zo vaak maar zijn wel lang. De trein is voor 93% gevuld met mensen die voor 1950 zijn geboren en allemaal heel erg gezellig doen. En allemaal willen ze weten waar we vandaan komen. Ik ben niet wars van een praatje maar dit is wel een overkill aan sociale gezelligheid. Met slechts twee uur vertraging komen we aan in Jasper.
Dat hebben ze dan weer wel van ons overgenomen..
27 Juni 2017 - 13:38
Jan:
Nou, nou, ik kan me een trein reis door de USA herinneren in 2000 waarbij meneer samen met Peter G. de hele nacht gewoon in de rook cabine was en sigaren zat weg te paffen om gezellig de hele nacht met andere reizigers te kunnen keuvelen over waar je vandaan kwam. Tijden veranderen.
Mis wel in het verhaal hoe de huisvesting in Jasper nu is. Een B&B, een hotel, onder een brug?