Dag 5 - 21 juni
Blijf op de hoogte en volg Rokus
22 Juni 2017 | Canada, Vancouver
Het is vandaag onze eerste interne verplaatsdag. We verhuizen van Vancouver naar het gelijknamige eiland voor de kust. Hiervoor nemen we eerst de bus, dan de ferry en tenslotte weer de bus. De bus is niet zo boeiend maar dat wordt goed gemaakt door de fraaie overtocht over de baai van Georgia. Mooie vergezichten met oa besneeuwde bergtoppen en blauwe zee. Het enige wat we nog missen zijn de orka's die hier als ware het muggen op een uitwerpsel van een olifant voor schijnen te komen.
Het grootste niet menselijke levende wezen dat we tot nu toe hier hebben gezien zijn 8 Canadese ganzen.
We zitten nu in Nanaimo, niet het meest toeristische plaatsje op het eiland maar als uitvalsbasis wel het meest handige.
Er is hier genoeg te doen maar we proberen te gaan doseren omdat we anders de andere kant van Canada niet gezond halen. Morgen willen een stukje gaan wandelen op Newcastle island . En woensdag gaan we dan naar Victoria, het toeristisch centrum van het eiland en de hoofdstad van British Colombia.
We logereren nu in een typisch motel, ingeklemd tussen wegen en wat lokale bedrijven. Maar gelukkig hoven we maar 300 meter te lopen om bij het park en het 'waterfront' te komen. Morgen verder.
22 Juni 2017 - 07:42
Ingeborg:
Ik hoop dat jullie nog Orka's te zien krijgen. Het lijkt mij erg mooi om ze te zien.