15 augustus Sittard - Spaubeek
Blijf op de hoogte en volg Rokus
19 Augustus 2015 | Nederland, Venlo
Al was de eerste beslissing waarschijnlijk dan de uitzondering op de regel.
Heel de week gaf de buienrader groen licht voor de zaterdag tot twee dagen voor vertrek. Eerst aarzelend maar naarmate de zaterdag naderde werden de regenkansen steeds wat groter.
Maar met het idee dat het wel eens zou kunnen gaan regenen toch maar op pad gegaan. Het besluit om de trein van 09.13 uur te nemen was de juiste omdat een trein later stil kwam te te staan tussen Rotterdam en Dordrecht.
In Sittard aangekomen konden we beginnen aan onze etappe die eigenlijk 17 km zou moeten worden maar ivm mogelijke regen ook we ingekort zou kunnen worden. En dat we Zuid Limburg naderen kunnen we goed merken. Het is heuveltje op en heuveltje af. Na een kilometer of zes komen we langs een ijssalon die we gebruiken als lunch locatie en toilet bezoek. En natuurlijk nemen we ook nog een bolletje ijs. (als je twee bolletjes neemt kan er wel eens 1 van je horentje vallen) De route slingerde vervolgens berg op heuvel op en heuvel af richting Nuth waar om twee uur enkele regendruppels de komst van de buien aankondigden.
Na kort overleg zijn we toch maar verder gelopen tot station Spaubeek alwaar het serieus begon te regenen. Na 11.9 km vond dan ook deze etappe zijn waterloo. Achteraf blijkt dit een goed besluit want het scheelt de volgende keer 40 minuten bus tijd. Jammer genoeg reden er geen treinen vanaf Spaubeek ivm werkzaamheden en was er niet aangegeven hoe laat de vervangende bussen reden. De bus kwam uiteindelijk toch opdagen en nadat we in Sittard de ergste honger hadden gestild melde er zich een lege trein om ons naar Rotterdam te brengen. Tijdens de reis vielen er links en rechts van ons treinen uit maar wonder boven wonder treinden wij er mooi tussendoor. Te Rotterdam nog een pizza genomen en met de trein naar huis gereden. Een trein die maar tot Nieuwerkerk zou rijden omdat er een stroomstoring was tussen Utrecht en Gouda.
19 Augustus 2015 - 15:17
Jan:
Een treinen liefhebber zoals jij Stein die verdiend dat toch. En thuis rijden de treinen toch ook altijd zonder vertraging. Of valt daar wel eens wat uit?
Andere vraag, eindpunt nadert, als jullie deze route gelopen hebben, weer terug naar het noorden?