28 april
Blijf op de hoogte en volg Rokus
28 April 2015 | Italië, Rome
Vandaag gingen we de paus bezoeken. En hoewel de voorspellingen qua weer goed waren heeft het bijna de hele dag geregend. Denk niet dat je zo maar bij de paus op bezoek kan. De wachtrij in de Efteling is een lachertje in vergelijking met de wachtrij voor een bezoek aan het museum, Sixtijnse Kapel en st Pieter. Gelukkig hadden we in Nederland een 'skip the line' kaartje met gids aangeschaft. Even was de angst dat er zoveel 'skip the line' kaartjes in omloop waren, dat er een lijn met 'skip the line' kaartjes zou gaan ontstaan. Maar dat viel gelukkig reuze mee. Voordat we het Vaticaan daadwerkelijk in zijn gegaan, hebben we het buitenom langs de muren rondgewandeld. We waren van plan om dat zes keer te doen (Jozua 4 vers 12 t/m 33), maar we hebben het bij één keer gelaten. De tour met Belgische gids die middag duurde drie uur en bevatte een rondleiding door museum, Sixtijnse Kapel en de st Pieter. Het aantal kunstschatten in het museum is onuitputtelijk en ik denk, dat heel veel minder-bedeelden geholpen zouden kunnen worden als er 1/10 van zou worden verkocht (Leviticus 27 vers 30). Het bezoek aan de Sixtijnse Kapel met beschildering van Michelangelo was iets wat ik niet direct een zevende wereldwonder zou noemen. Debet daaraan was de enorme drukte en dat eigenlijk iedereen zich niet aan de regels (niet praten en geen foto's maken) hield. De St Pieter is vooral erg groot en katholiek. Maar al met al een geslaagd bezoek dat mede dankzij een gids de moeite zeker waard is.
Na de rondleiding hebben we in de stromende regen een ijsje gegeten bij één van de twee beste ijsmakers van Rome. Dat was wel even jammie! En net als gister hebben we ons diner bij de Coop bij elkaar gescharreld (brood en wijn).
Wat het touwtje met het rode balletje betreft: ik heb er voorzichtig aan getrokken maar het lijkt vast te zitten. Morgen trek ik wat harder.