27 april
Blijf op de hoogte en volg Rokus
28 April 2015 | Italië, Rome
Vandaag zijn een aantal puzzelstukjes op zijn plaats gevallen. Maar daarover later. Qua weer zou het vandaag de minste dag worden dus hadden we op voorhand wat binnen-dingen op de agenda staan. De ochtend hebben we doorgebracht in, op, onder en rond het 'Forum Trojanum'. Oneerbiedig gezegd een stel stenen van rond de jaartelling. Maar wel zo mooi dat we er drie uur hebben doorgebracht. Na de lunch in museum Scuderie zijn we in wandeltempo langs een tentoonstelling van Henri Matisse gelopen. Eigenlijk wilde we hier heel wat anders zien. Mooie tentoonstelling in mooi museum maar ergens klikte het niet. En eigenlijk zouden hier de koetsen van de paus moeten staan maar die waren even onzichtbaar gemaakt. Eenmaal weer buiten zou het moeten regenen maar de regen bleef nog even uit. Tijd voor de puzzelstukjes. De Romeinen zijn in heel veel dingen goed geweest maar in 1 ding hebben ze wel de spijker heel ver van de plank de grond ingeslagen. Of zoiets dan toch. Ze hebben een zooitje van het stratenplan gemaakt. Een Inwoner van New York kan hier binnen twee straten geheel doordraaien. Wat een doolhof is het hier. Zou onze woonwijk trouwens door een Romein zijn ontworpen, bedenk ik nu. Verder hebben we wat kleine dingetjes gedaan zoals een muntje in een fontein gooien en het op een na grootste treinstation bezocht. Op de weg naar huis in de metro nog bijna zakgerold. Je maakt wat mee op een doordeweekse maandag. Het diner bestaat vandaag uit brood met rauwe ham en een biologisch toetje gekocht bij de Coop.
28 April 2015 - 21:45
Jan:
Nou nou, bijna zakgerold. Dat moet zwaarbeladen herinneringen aan een vorig bezoek aan Rome naar boven hebben gebracht toen na een dagje strand in Cannes en de boemel trein naar Nice en vandaar de nachttrein van Nice naar Rome een inbreker zo brutaal was om in een coupe met zes slapende mensen alleen jouw kleine rugzakje leeg te roven en dat je toen zonder zonnebril en sportbroekje in Rome aan kwam. Wat een dag was dat. Na een bezoekje aan de politie maar snel verder richting het veel veiligere Napels, waar we een camping vonden en een dag later onze beste pizza ooit hebben mogen eten. Gewoon aan een keukentafeltje omdat het hele restaurant nou eenmaal alleen maar simpele tafeltjes en stoelen had.
Dat waren nog eens avonturen.
Een troost, er heeft tenminste een tijdje tenminste één Italiaan met een hele mooie zonnebril rond gelopen want die zie je daar niet veel en o.k. zijn sportbroekje zag er wat minder goed uit.