26 april
Blijf op de hoogte en volg Rokus
27 April 2015 | Italië, Rome
Na een zoet ontbijt (cake, taart en een broodje jam) waren we klaar voor een dag Rome.
Deze zondag zouden we grotendeels doorbrengen in Villa Borghese. Dat is een park met daarin een aantal museums en een dierentuin. Het is zo'n park waar heel Rome op een zondag heen gaat. Het grootste museum in het park, Villa Borghese, bezit een van de mooiste kunstcollecties in de wereld. De collectie is bij elkaar gesprokkeld door een kardinaal in opdracht van paus Paulus V. Het museum bezoek ging helaas niet door omdat tot 5 mei alle kaartjes al verkocht waren. In dit park werden ooit mensen terechtgesteld. Niet door ophanging of een ander ingenieus apparaat maar gewoon met een klap met een degelijke hamer op de slaap. 'Keep it simpel ' zullen we maar denken. Na een voortreffelijke lunch zijn we het park uitgegaan en richting de rivier gelopen. Onderweg nog langs Piazza del Popolo gelopen totdat we op de Tiber stuitten. Het is een beetje zielige rivier weggestopt tussen hoge kade's. Twee keer per uur komt er een boot met toeristen langs en dat is het. Op een boot die aan de kade lag hebben we heerlijk een biertje gedronken. En daar zijn we ontzettend mee in de boot genomen. 10 euro moesten we betalen voor een glas bier in een plastic glas. Jammer genoeg had ik geen hamer bij me. We zijn daarna nog een stukje verder gewandeld tot het tijd was om budgettair verantwoord te gaan dineren. Voor 24 Euro uit en thuis.
Tot zover de zondag. En met de prangende vraag waar nu dat touwtje met het rode balletje in de douche voor is een weltrusten vanuit een donker Rome.
28 April 2015 - 21:55
Jan:
Ik zit al een dag te wachten op het antwoord van die prangende vraag.
Iemand die al weet waarvoor dat touwtje met het rode balletje in de douche voor zijn?