26 februari
Blijf op de hoogte en volg Rokus
26 Februari 2015 | Noorwegen, Kirkenes
Er stonden vandaag geen excursies op het programma zodat al boeklezend de dag zijn doorgekomen. En tussen de bladzijden door zijn we nog twee keer aan land gegaan. Een keer vier uur en een keer een uur.
Eigenlijk is er niets bijzonders gebeurt.
Dus heb ik nog een klein verhaaltje van onze excursie naar de Noordkaap van gister.
Vlak voor dat we uit de bus stapten kregen we van onze gids de tip om de jassen in de bus al dicht te doen.Niet vanwege de koude maar vanwege de wind. Je jas kon onbedoeld als zeil gaan fungeren en met de sneeuw en ijs op de grond kon je vervolgens je eigen zeilboot worden. Je snap dat ik natuurlijk dat wel eens wilde meemaken. Maar het ontbreken van degelijke omheining en de wijze raad van mijn vrouw hebben me doen besluiten om me jas toch maar in de bus dicht te doen.
Wat er was gebeurt als ik dat niet gedaan had? Laten we zeggen dat het behoorlijk waaide en de zee dichterbij was dan ik in eerste instantie dacht.