23 november Franz Josef - Queenstown
Blijf op de hoogte en volg Rokus
23 November 2014 | Nieuw Zeeland, Auckland
Er zijn dingen die nu eenmaal zo zijn, en zo ook moeten blijven.
Zwarte pieten moeten zwart blijven, Hema worsten koop je bij de Hema, en mensen uit India moeten vooral in India blijven. En moeten zeker niet met de hele familie op 23 november van Franz Jozef naar Queenstown willen reizen. Luid pratend, boerend, en vooral veel etend en ruimte innemend, voorpiepend, smakkend en hoestend zonder hand voor de mond, weten ze de acht uur durende reis behoorlijk te beinvloeden. En niet positief. Een reis waar we vooraf al niet helemaal blij mee waren. Maar de omgeving maakte de acht uur bussen toch nog wel te behappen.
We zijn in Queenstown, de laatste plaats voor vertrek naar huis. Ons hotel is halverwege een berghelling wat met twee koffers niet echt handig is. Maar het uitzicht over het meer met de stad in de voorgrond vergoedt veel. Queenstown is de plaats voor alles wat jong is. Raften, bungie jumpen, sky diven, mountainbiken, en alles wat maar snel gaat en veel geld kost. Wij doen het wat rustiger aan. Eten bij de Mexicaan is al heftig genoeg. Morgen gaan we voor een tweedaagse cruise totaal offline. Dus morgen geen verslag.