22 november - Franz Josef
Blijf op de hoogte en volg Rokus
22 November 2014 | Nieuw Zeeland, Auckland
Na 24 uur regen regent het gewoon door. 5000 mm blijkt hier per jaar te vallen. Maar ondanks regen hebben we een wandeling naar de 'glacier' gemaakt. Niet dat je er dicht bij kan komen, 1 km voor het eindpunt ervan staat een bord met het verzoek om niet verder te gaan ivm alle mogelijke gevaren. En met de laaghangende wolken is het zicht op de gletser minimaal. We hebben mogelijk een puntje ervan op de foto. Maar desondanks is het hier prachtig, wolken die drijven op het water, watervallen die van alle kanten uit de bergen komen en hangbruggen boven een kolkende rivier.
Het slechte nieuws is dat onze rondvlucht rond 'mount cook' niet doorgaat. Het weer is gewoon te slecht. Jammer, maar vijf van onze zes weergevoeligge excursies zijn wel doorgegaan dus mogen we niet echt klagen. Verder hebben we de dag doorgebracht met dinngetjes. Morgen verhuizen we naar Queenstown, wat een behoorlijke trip is. Meer daar over morgen.