6 november - Ohakune/Welington
Blijf op de hoogte en volg Rokus
09 November 2014 | Nieuw Zeeland, Auckland
Vanuit een donker Wellington is hier weer een beknopt dagoverzicht. Vandaag zijn we verhuisd van Ohakune naar Wellington. En er is goed nieuws. Vanmiddag om vier uur is het gestopt met regenen. Maar de dag begon dus nog gewoon heel erg nat. En omdat de trein pas om 13.45 uur vertrok hadden we een gedwongen vrije morgen. En op zo'n moment gaat er niets boven een ouderwets potje scrabble. De letterwaardes en de hoeveelheid individuele letters verschillen met de Nederlande versie, zodat het een beetje raar potje is geworden. Maar ik heb wel gewonnnen! Om 13:00 uur kwam de taxi voorrijden en werden we op het treinstation gedropt voor onze reis naar Wellington. Dertig minuten later dan het spoorboekjeDus vermelde konden we instappen voor onze vier uur durende treinreis. vermelde Trouwens er stoppen hier maar zes treinen in een week dus een spoorboekje is eigenlijk niet echt nodig. Tja, dan kan je vervolgens wel schrijven hoe mooi het landschap is enz, enz maar kom maar eens naar de foto's kijken. Ongeveer om zeven uur kwamen we in Wellington aan om via supermarkt en (mini stukje) bus in ons hotel aan te komen.
We zijn ons nu klaar aan het maken om twee dagen onder te duiken op Kapiti eiland. En dat beloofd een stap terug in de tijd te worden. In ieder geval geen wifi, en nog net een toilet. Dat kan nog 'leuk' worden. Morgen in ieder geval nog maar een zaklantaarn aanschaffen en wat kaarsen. Dus geen paniek, we melden ons zondagavond weer in de bewoonde wereld.
09 November 2014 - 12:06
Jan:
En als je weer terug bent in Wellington nog een bezoek aan het grote Te Papa museum. Daar zie je in een dag waar je weken voor nodig hebt als je het land door gaat om alles te zien. Het is maar dat je het weet.