6 jan - Alta
Blijf op de hoogte en volg Rokus
08 Januari 2013 | Noorwegen, Oslo
Vooraf had ik er niet al te hoge verwachtingen van, maar het viel reuze mee.
Vooral de rotstekeningen (dik bedekt onder dikke laag sneeuw, en dus niet te zien) zijn mooi. Ja, er waren foto's van binnen in het museum. En wisten jullie dat er lei-stenen uit Alta op de boulevard van Barcelona liggen. Je kan een kapitaal verdienen in de lei steen industrie maar het schijnt hard werken te zijn.
Het verhaal over de Alta rivier is iets te lang om helemaal op te schrijven maar je kan makkelijker aan de Elfstedentocht meedoen dan vissen in de Alta rivier. Je moet worden ingeloot en vervolgens 300 euro betalen om er 24 uur te mogen vissen.
De rest van de dag nog een beetje rondgewandeld.
Al met al wel een bijzondere ervaring. we hebben temperaturen van -22 tot -1 meegemaakt, een blizzerd , matig tot heel goed eten gehad en genoten van de sledehonden tocht. Vijf dagen Alta zijn precies genoeg om je niet te vervelen, zes dagen is al net te veel. Enne, o ja we hebben helaas geen Noorderlicht gezien.
De reis naar huis op 7 januari was vooral saai en in het KLM toestel erg warm.
08 Januari 2013 - 19:32
Henkie:
Welkom thuis luitjes; heb wederom genoten van jullie reisverslagen ... what's next?