Dag 4
Door: HietaenRokus
Blijf op de hoogte en volg Rokus
11 November 2011 | Frankrijk, Parijs
Vandaag staan de 'Jardin des plantes' en de 'Notre Dame' op het programma. En natuurlijk alles wat we onderweg nog tegenkomen.
Maar eerst een vooroordeel nog maar eens bevestigen. Parijs is ok, maar het is een beetje jammer dat er Fransen wonen.
Eet je in een soort van restaurant (met sfeervolle tl verlichting) dan merk je dat de rekening gemanupileerd wordt. Een aantal gerechten wordt naar boven bijgeprijsd zodat de rekening op een wat mooier bedrag uitkomt. En in dat geval doen wij wat een ieder goed en rechtschapen Nederlander hoort te doen. Geen fooi geven. En ook in de supermarkt moeten we het als een gunst zien dat we er mogen winkelen aan de kassa 'madame'te merken.
De Notre Dame is best ok, jammer dat het zelfs in het naseizoen nog (te) druk is. Euh, ik durf het bijna niet te vermelden maar we konden ook de Notre Dame in eerste instantie niet vinden. Vervolgens zijn we te voet nog wat bruggen overgestoken waaronder natuurlijk de 'Pont neuf' wat 'de nieuwe brug' betekent maar in feite de (bijna) oudste brug van Parijs is. En via een ingewikkeld netwerk van metrolijnen zijn we naar 'Jarin des Plantes' gegaan. Een soort van botanische tuin waar aan vast een dierentuin en wat museums zitten gekoppeld. En juist de museums die wij wilden bezoeken bleken dicht te zijn. Dus maar wat geocaches in de buurt opgepikt. Ondertussen was het al wat donker aan het worden. Euh, dat heb je zo tegen de avond in dit jaargetijde. Op weg naar een niet nader te definieren doel kwamen we opeens een markt tegen die we gisteren niet konden vinden.
Het moest een kunst en antiek markt voorstellen. Toegegeven er stonden schilderien te koop van 2000 euro of meer maar er lagen ook dingen die op een gemiddelde koninginnemarkt nog geen 37 cent zouden opleveren.
De dag besloten met een italiaanse maaltijd met franse wijn en 1 ijsje met twee lepels. We blijven Nederlander nietwaar.
12 November 2011 - 08:28
Jan:
Dat van dat restaurant snap ik niet helemaal, als ik de rekening zou willen opkrikken dan had ik geen tl opgehangen maar een paar kleine 5 watt peertjes, dan wordt de rekening kunnen lezen toch een stuk moeilijker. En de Notre Dame had je toch ook gewoon in je GPS kunnen zetten of mogen daar alleen caches in staan?