Zondag 12-6
Door: HietaenRokus
Blijf op de hoogte en volg Rokus
12 Juni 2011 | Zweden, Stockholm
De 'nightline' naar Kopenhagen! We hebben een slaapcabine met het idee om in ieder geval horizontaal de nacht door te brengen wat ons inziens nog altijd beter is dan hangend in een stoel. De rest van de avond met een fles wijn en Eric volgemaakt. De wijn hadden we zelf meegenomen en Eric was een twee meter lsnge Amerikaan uit Los Angeles die een trip door Europ maakte en ook op weg was naar familie in Kopenhagen. De nacht redelijk doorgekomen, met hazeslaapjes. Het is nu zondagmorgen, we hebben ontbijt met koffie en zijn als het goed is over een uur in Kopenhagen.
In Kopenhagen hadden we ruim een uur voor het overstappen en de lunch. De lunch ging goed, maar toen lazen we op het grote informatie bord dat de trein naar Stockholm gecanceld was. Dus moest er een plan B komen. Plan B was dat we via Malmo konden en dat daar de trein naar Stockholm op ons zou wachten. En dat werkte prima. Het eerste stuk van Malmo naar Stockholm verliep prima. Mooi uitzicht op een aantal van de duizenden meren die Zweden rijk is en een goede stoel. We zaten ruim een uur in onze goede stoel toen de trein wel heel erg lang bleef staan op een station. Euh, er bleek geen machinist meer op de trein te zitten. Leuk ik dat ze dat in het zweeds en in het zweeds omroepen. Het duurde dan ook even eer we door hadden wat er aan hand was.
Maar het is nu 18:17 uur en we hadden dus al een uur geleden is Stockholm moeten zijn maar..... we moeten nog zeker een uur in onze stoel blijven zitten.
De rededn: Sein storingen! Iedere keer als we een sein paseren komt er een veiligheid in werking die de trein doet stoppen. Geen idee hoeveel seinen er nog komen maar dit kan nog wel een lang ritje worden.
Pluspunt is dat er gratis koffie is.
Bij de volgende update hopen we in Stockholm te zijn.
12 Juni 2011 - 23:03
Ingeborg:
Jullie zijn wel boelkloedig hoor! Ik zou ibbel worden van al die vertraging. Gelukkig staan jullie in de vakantie mode. Er is veel te zien. Xxx -
13 Juni 2011 - 08:42
Nathalie:
Zou ook niks voor mij zijn...
maar jullie lijken het redelijk rustig te ondergaan. ;-)
Hopelijk hebben jullie nu in één keer alle vertragingen gehad en kan de rest van de vakantie vertragingloos verlopen!
xxx -
13 Juni 2011 - 16:30
Jan:
Fijn om te horen dat er in Zweden in 30 jaar nog niks is veranderd. Ooit de nodige uren in Malmo in een stilstaande trein op het station zitten wachten. Weet nu nog niet wat "Detta tåg är fortfarande i Malmö." mag betekenen. Maar "Alla ut" is iedereen uitstappen. Wat vooral duidelijk was toen iedereen na een uur wachten en het horen van deze kreet ook meteen deed.