Etappe 2 (deel1) Winsum - Garnwerd
Door: HietaenRokus
Blijf op de hoogte en volg Rokus
29 Augustus 2010 | Nederland, Winsum
Na een korte aanlooproute naar het begin van de etappe worden we voor het eerst door een soort van weiland gestuurd, wat we moeten delen met wat schapen en paarden. Een weiland dat door de vele regen die gevallen is 'iets' drassig is geworden. Maar even later komen we weer op een wat meer begaanbaar pad.
Na zes kilometer is het wel even tijd voor een korte pauze vinden we. We zitten nog maar net en we zien de eerste druppels in het 'Reitdiep' vallen. En het blijft niet bij deze 'eerste druppels'. Nadat we in de volgende zestig minuten nog maar wat te drinken en de soep van de dag met een broodje Pieterpad tot ons genomen hebben, wordt het tijd voor een plan 'D'. Volgens de buienrader en de al eerder geroemde Groningse vergezichten (waardoor we tot ver achter de horizon kunnen kijken) gaat het de komende uren niet beter worden. We besluiten dan ook maar de belbus te bellen om ons weer naar Winsum te laten rijden om vandaar de trein naar huis te nemen. Vijftien minuten later dan de dienstregeling aangeeft, verschijnt de belbus die ons gratis (dat dan weer wel) naar het station van Winsum rijdt. Intussen blijft het plenzen. Helaas missen we door de vertraging net de trein, zodat we nog vijftig minuten droog en enigzins warm moeten zien te blijven. En in die tijd komen we erachter dat we gezelschap krijgen van een honderdtal eerste-jaars studenten die zijn opgevist van een ondergelopen/afgelast survivelweekend zodat we kunnen genieten van een overvolle trein. Nadat we in Groningen onze lichaamstemperaturen op normale waarden hebben laten komen, zijn we (een beetje met de staart tussen de benen, zo voelt het eerlijk gezegd toch wel) op de trein gestapt richting huis.
Nu nog enkele feiten:
Afgelegde afstand 6,6 Km
Gewandelde tijd: 1:28 uur.
Totale tijd onderweg: 2:08 uur.
Totalen tot nu toe:
Afgelegde afstand 18,8 Km
Gewandelde tijd: 4:10 uur.
Totale tijd onderweg:6:14 uur.
30 Augustus 2010 - 05:50
Henkie:
Zoals de regen thuis valt, valt 'ie nergens!
Home sweet home ... -
30 Augustus 2010 - 06:10
Jan:
Groningen nog 19 km vond ik toch veel belovend klinken als begin. En dan zie ik onderaan dat je er maar 6,6 gedaan hebt.
Dan was je lopend misschien toch eerder in Grun gekomen, zoals mijn Groningse collega zijn geboorteland liefkozend weet te noemen.
Jullie gaan dus binnenkort, over enige tijd, of volgend jaar weer terug naar het Reitdiep om de rest te lopen. -
30 Augustus 2010 - 06:29
Ingeborg:
Jammer dat jullie wandeltocht in het water gevallen is. Toch even lekker eruit geweest.