Etappe 1 - Pieterburen - Winsum.
Door: HietaenRokus
Blijf op de hoogte en volg Rokus
28 Augustus 2010 | Nederland, Pieterburen
Vanochtend even over achten zijn we vetrokken vanaf Rotterdam Alexander om ruim drie uur later in Pieterburen aan te komen. Na een kort bezoek aan de zeehonden van Lenie gaan we vol goede moed en met de regenjassen nog ingepakt in de rugzak op weg naar Winsum, het eindpunt van etappe 1.
Het Gronings landschap laat zich vooral zien in vergezichten en onuitspreekbare namen van kanalen. Wat dacht je van het 'Mensingerweerster Loopdiep' of het alombekende 'Wester-nielandstermaar Houtentil'. Twee "kanalen" die je op de eerste dag oversteekt. Na halverwege een korte stop op een terrasje in Eenrum te hebben gemaakt komen de regenbuien wel dichtbij en een vet exemplaar noopt ons tot een 15 minuten durende schuilpartij onder het dak van een plaatselijk dealer. Een autodealer wel te verstaan. De rest van de tocht verloopt weer droog en even na vijf uur komen we aan op onze eerste bed & breakfast. (nadat we nog even bij de C-1000 wat chips ed. voor de avond hebben ingeslagen). Het avondeten hebben we in de plaatselijke herberg genoten waar ze flessen wijn voor twee euro verkopen. Achteraf bleek dit een foutje, en aangezien 2/3 van ons gezelschap vond dat we deze waarschijnlijke fout even moesten melden bleek de fles wijn 14,50 euro te kosten. (wat ook nog heel redelijk is, dunkt me) Enne... degene die vond dat we deze vergissing maar niet moesten melden zou de fles wijn betalen, zodat enig eigenbelang mogelijk een rol heeft gespeeld.
Nu nog enkele feiten:
Afgelegde afstand 12,2 Km
Gewandelde tijd: 2:42 uur.
Totale tijd onderweg: 4:06 uur.
30 Augustus 2010 - 05:53
Jan:
Schuilen voor een beetje regen, kom nou Stein. In Nieuw Zeeland liepen we toch ook door als het regende.
Maar met 12,3 km per dag gaat dit wel een lange reis worden. Ik ga er maar even goed voor zitten denk ik.